fbpx

Hvad Koster Design

Enveo Acorn design sketches

Prisen for et designprojekt er ligeså forskellig som de kunder og produkter vi arbejder med. Nogle af de afgørende faktorer for prisen af et konkret projekt er ting som kompleksitet, funktionalitet, behov, innovationshøjde, markedsmekanismer, forretningsmodeller, niveauet af brugerinddragelse og -research og meget andet. 

Designbrief

Derfor laver vi altid et projektoplæg som er tilpasset den enkelte kundes ønsker og ambitioner. Indenfor designverdenen findes der ikke et “perfekt” produkt – man kan altid gøre det endnu bedre. Men der findes til gengæld den rette løsning til den rette pris. Derfor arbejder vi også ofte ud fra en budgetramme – og hvis ikke denne eksisterer, så vil vi gennem vores afklaringsproces give vores anbefalinger til hvad der skal til for at I får opfyldt jeres mål og drømme.

Derfor bruger vi altid meget energi på at lytte og spørge i den indledende tilbudsfase. Og vi bliver ofte nødt til at tænke langt ud i fremtiden for at estimere, hvad det koster at lave et nyt produkt. Men vi kan gøre det lettere ved at vores kunder anvender vores standard Design Brief til at beskrive deres projekt.

Priser og Estimater

Vi arbejder typisk med designbudgetter mellem 50.000 og 500.000 kroner. Der findes dog også situationer hvor man kan komme langt for mindre end 50.000 eller hvor det giver mening at bruge mere end 500.000 kroner. Så lad ikke ovenstående beløb afholde dig fra at tage fat i os.

Hvad koster det at bringe er produkt fra idé til marked?​

For lige at sætte tingene lidt i perspektiv kan vi f.eks. nævne at det typisk koster fra 250.000 kroner og opefter, hvis man vil bringe et relativt enkelt produkt fra idé til marked, når man også tager design, udvikling, produktion, godkendelser, markedsføring og salg i betragtning. Elektronik og hardware får man sjældent på markedet for under 500.000 og har man også apps eller lignende services og systemer der skal spille sammen med produktet er 1.000.000 kroner ikke et urealistisk budget. 

Det er vigtigt igen at understrege, at ovenstående priser blot er eksempler. Nogle gange kan man komme langt for færre penge, gennem standardløsninger, netværk og andre vækst-genveje. Så lad os tage en snak om mulighederne, hvis du gerne vil bringe et produkt fra idé til virkelighed.

Hvad koster det egentlig at komme fra ide til færdigt produkt? Og hvor stor en del udgør omkostningerne til design i den proces?
Scroll to Top