Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sekoia

Ud af kontorerne og ind til beboerne

Ideaal er partner i firmaet Sekoia, som udvikler og implementerer en velfærdsteknologisk platform til pleje- og ældresektoren.

Klient
Sekoia ApS

Status
I drift med løbende udvikling og implementering af nye funktioner.

Sekoia anvendes via en touchskærm og hjælper både plejepersonale, ældre borgere og deres pårørende. Platformen skræddersys ud fra de behov, dens brugere oplever i dagligdagen. Det kan være alt fra opgavestyring til genoptræning med videokommunikation.

Design af menneskers hverdag

Ideaals rolle i Sekoia er at designe brugeroplevelsen. Med brugeroplevelse menes ikke bare den oplevelse, som plejepersonale og ældre borgere har i den tid, de sidder foran skærmen – Sekoia platformen har indflydelse på hele brugerens hverdag. Til at beskrive Sekoias indvirkning på brugerne benytter vi letforståelige og effektive værktøjer som scenarier og service blueprints. I mange tilfælde er brugerne selv med til at beskrive deres optimale scenarier gennem workshops. Brugernes involvering sikrer, at der bliver udviklet løsninger, som skaber størst mulig værdi for dem.

Enkle, effektive og imødekommende interfaces

Sekoias system bruges af mange forskellige mennesker med vidt forskellige IT-færdigheder. De primære brugere er ældre borgere og plejepersonale. De ældre har ofte problemer med deres syn og motoriske evner, og samtidig har de færreste stor erfaring med brugen af computere. Plejepersonalet har mere erfaring med computere, men ser til gengæld ofte IT som noget, der er til besvær og fjerner fokus fra deres primære opgave; at yde omsorg for de ældre. Pga. disse faktorer har målet været at designe en brugerflade, som i sine knapstørrelser og farver tager højde for synsproblemer og motoriske problemer. Samtidig er brugerfladen gjort så enkel og ligetil i sin opbygning, at brugerne ikke skal på kursus eller læse en lang manual for at kunne bruge den.

Udvikling af et designbibliotek

Sekoia er en åben platform, som andre partnere kan udvikle apps til. Hos Ideaal er vi ved at udvikle et designbibliotek og en guide til, hvordan man designer disse applikationer. Dette letter udviklernes arbejde og sikrer en konsistent og gennemført oplevelse for brugerne af Sekoias interface.

Video

Vil du vide mere?

Kontakt Thomas Broen på:

tb@ideaal.dk +45 28 51 97 85

Mere velfærdsteknologi

Sund Innovation

Sund Innovation har givet virksomheder og offentlige parter nye værktøjer til at arbejde konstruktivt med inddragelse af brugere. Læs mere

Sekoia

Ideaal er partner i firmaet Sekoia, som udvikler og implementerer en velfærdsteknologisk platform til pleje- og ældresektoren. Læs mere

Life 2.0

Life 2.0 projektet har afdækket, hvordan teknologi kan gavne ældres hverdag, f.eks. vha. en digital ”bytte-børs" for lokalområdet. Læs mere